כניסה למערכת | טל' ליצירת קשר 072-2501060
רוצים לבשל בריא ולא להתפשר על הטעם?
הפוסט הבא, מיועד רק למי שהבריאות חשובה לו ויחד עם זאת לא מוכן לוותר על אוכל טעים, טוב ואיכותי. 
 
הפעם אנו נשאבים לעולם התוכן  הקולינארי של הסינים (מכירים את הקלישאה "מיליארד סינים לא טועים..."). גם לי קל מאוד להתחבר לטעמים המגוונים שבמטבח אך הפוסט השבוע יתייחס בעיקר לטכנולוגיית בישול מדהימה (ועתיקה) - סטימינג (אידוי). מאז שנולדה בתי הבכורה, אני מאוד משתדל לבשל בשיטת הסטימינג כמה שיותר ויודעים מה? האוכל יוצא טעים, ועל הדרך גם שומר על הערכים התזונתיים שלו, מה שהופך אותו לבריא יותר. 
 
ובלי טיפה אחת של שמן!
 
אז מה יהיה לנו כאן? כמה מתכונים קלים לאידוי, קצת רקע והזמנה אישית לסדנת האידוי הכי שווה בעיר.
 
ונתחיל בקצת רקע....
 
המטבח המנדריני הוא אחד המטבחים המפורסמים, הנפוצים והאהובים בעולם. למרות זאת, בישראל אין הרבה נציגוית של המטבח המנדריני ולמעשה בודדות המסעדות שמבשלות אוכל ממטבח זה. המטבח המנדריני כולל את מחוז בייג'ין ומכונה לפעמים בשם המטבח הפקניזי. מקור המטבח הוא קיסרי ולכן בבישול משתמשים ברכיבים יוקרתיים ביותר, כגון ברווז או דגים נדירים.  המאכלים המנדריניים  ניתנים להכנה בדרכים שונות ובהן בישול, טיגון, הקפצה ואידוי בסטימרים.  בסדנה שתתקיים ביום שלישי נתנסה בחלק מהשיטות ובעיקר באידוי. 
 
אורז הוא שחקן מרכזי במטבח המנדריני. בדרך כלל מדובר באורז לבן מבושל, אם כי יש במטבח הסיני אורז מטוגן או מוקפץ, לבד או עם רכיבים אחרים. לצד האורז, נמצא מגוון עצום של ירקות ושורשים שאת רובם לא ניתן להשיג בארץ. זו אחת מהסיבות שמעט מאוד שפים בישראל מעיזים להתקרב למטבח המנדריני. כפי שכבר הכרתם אותי, רוב העניין שלי בבישול המנדריני הוא סביב התשוקה להבין את המטבח ולהתאים את המתכונים שלו למגוון המוצרים שיש לנו כאן בארץ. בזה נעסוק גם בסדנה - נסביר ונתרגל את השיטה ונלמד מתכונים שמתאימים לשולחן הישראלי שלנו.
 
מה עוד חוץ מאורז וירקות? ה-מ-ו-ן!
 
הסינים אוכלים את כל סוגי הבשר המקובלים בעולם המערבי (ועוד כמה שפחות) כמו עוף, הודו, ברווז, בקר וחזיר וכמובן גם מאכלי ים ודגים. נודלס או אטריות סיניות הן מוצר יסוד נוסף במטבח הסיני. לא כולם יודעים שנודלס או אטריות סיניות מוכנות מביצים, אורז, חיטה ואף מחומרים אחרים.
 
מרכיב דומיננטי אחר במטבח המנדריני הוא סויה. סויה מופקת מפולי סויה והיא נצרכת באופנים שונים ומגוונים. הדוגמאות כוללות חלב סויה, טופו, רוטב סויה (הרוטב המדיריני אינו דומה לרוטב הסויה הדליל המוכר במערב אלא הוא כהה סמיך ומלוח), שמן סויה, פולי סויה ועוד.
 
למרות שהוא נפוץ מאוד, לא כל המאכלים המנדרינים מוכרים בעולם המערבי -יש מאכלים מיוחדים, רק לסינים כמו קיני סנוניות מהם מכינים מרק, סנפירי כריש (גם מהם מכינים מרק) וביצים שחורות אשר נטמנות באדמה ועוברות תהליך יישון או רקבון.
 
בהמשך אציג בפניכם את התפריט לסדנה המנדרינית הייחודית לחברים ולגולשים שתתקיים ביום שלישי הקרוב ה11.5 בשעה 19:00 בהרצליה. ושוב, אם חשוב לכם לשלב בין אוכל טוב לבריאות וללא פשרות, אני מחכה לראותכם איתנו בסדנה. כדי להקל על ההחלטה ובגלל שחשוב לי שתגיעו לסדנה, דאגתי למחיר זול במיוחד - במקום 260 ש"ח, רק 80 ש"ח. עוד קצת סבלנות... נרשמים בטופס בסוף העמוד. אחרי כל הדברים הטובים שמגיעים מייד.
 
ועכשיו קצת פרקטיקה -  קבלו מתכון במתנה - לחמניות באו במילוי זוקיני ואגוזי קשיו.
 
אלו לחמניות אמיתיות לגמרי, ללא אפייה, ורק בכמה דקות של עבודה.
 
לחמניות באו מאודות במילוי זוקיני, נענע ואגוזים
 
חומרים ללחמניות הבאו:
1/2 ק"ג קמח חיטה לבן בהיר
1 כף מלאה של שמרים יבשים
375 מ"ל מים פושרים
1 כף שטוחה של אבקת אפייה
1/2 כף סוכר
להגשה:
מעט רוטב סויה
מעט צ'ילי מתוק
חומרים למלית:
4 זוקיני חתוכים לקוביות קטנות.
חופן נענע קצוצה
חופן אגוזי קשיו קצוצים וקלויים
כפית חומץ בלסמי
מלח ופלפל
כפית שמן זית
 
הוראות הכנה:
  • ממיסים את השמרים והסוכר במים הפושרים ומערבבים עם הקמח ואבקת האפייה.
  • לשים את הבצק עד שהוא אחיד וחלק ומניחים אותו בצד לחצי שעה.
  • במחבת חמה מקפיצים את הזוקיני עם האגוזים, מסירים מהאש ומתבלים בחומץ בלסמי, מלח ופלפל ונענע.
  • מחלקים את הבצק לשניים ולשים אותו קלות.
  • מכינים שני "נחשים" ארוכים ובוצעים מהם עיגולים בגודל של כדור פינג פונג.
  • משטחים את הבצק עם הידיים, ומרדדים בעזרת מערוך צר, תוך שמירת מרכז העיגול בעוביו המקורי.
  • ממלאים בכפית גדושה של המלית וסוגרים בצביטות קלות עד לקבלת כדור מושלם.
  • מעבירים לסיר אידוי ומניחים לתפיחה נוספת של 10-15 דקות.
  • מרתיחים מים בסיר.
  • מעמידים את ה"באו" התפוחים בסיר אידוי מעל הסיר הרותח מכסים ומאדים כ 5-6 דקות עד שהם מפסיקים להיות דביקים. כאשר הבאו מבריק ולא דביק, הוא מוכן לאכילה.
  • מגישים עם רוטב סויה או צ'ילי מתוק
 
אז מה נכין בסדנה?
 
הפעם החלטתי לפנק אתכם עד הסוף. לכן יחד נכין:
שלישיית שיפודים (דג ועוף) ברטבים מנדריניים באינטרפרטציה מודרנית.
נלמד להכין מרינדות עם טריקים לריכוך בשר, עוף ודגים.
נכין דים סם במילוי של עוף בבטטות וקוקוס,
נכין בצק צלופן אמיתי (הופך להיות שקוף לאחר האידוי - אפקט מדליק).
נכין אורז מאודה ודביק
ולסיום - קינוח מדליק של טראפל שוקולד ואורז מטוגן בבצק טמפורה. 
 
כל אחד מהמשתתפים יעבוד בעמדת עבודה אישיות כך שכולם יקבלו את המיומנות הנדרשת לבישול הארוחה גם בבית אחר כך.
 
חשוב לנו שתהנו מהסדנה ולכן אנו מגבילים את מספר המשתתפים. וההרשמה היא על בסיס כל הקודם זוכה. עלות ההשתתפות - במקום 260 ש"ח רק 80 ש"ח.
 
 ועוד שניה לפני שאתם נרשמים - אם יש לכם חברים או בני משפחה שגם להם חשובה הבריאות וגם הם אוהבים לאכול טוב - העבירו להם את הקישור נשמח לראות גם אתכם וגם אותם בסדנה!
 
אהבתם, תקבקו לנו בפייסבוק
 

 

הרשמה לסדנה
רוצה להיות טבח?? הירשם כאן וניצור איתך קשר
לתלמידי kitchen studio
 
ScrollControllerPro
);